Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати запіканку з гречки?
І проста каша може бути дуже смачною - тому підтвердження цей рецепт. Запіканка готується швидко, продукти практично всі готові, потрібно тільки щоб зварити гречку.
Продукти для каші

Півтори склянки гречки
Три склянки води
Чайна ложка солі

З цих продуктів варимо звичайну розсипчасту гречану кашу. Готової каші дати трохи настоятися, остудити.
Продукти для начинки

Склянку сметани
Два яйця
150 грам сиру
200 - 300 грам шампіньйонів
Трохи вареного курячого м'яса (не обов'язково)
Три цибулини
Рослинна олія
Сіль, приправи за смаком
Приготування

Поки гречка остигає, нарізати дрібно цибулю і гриби і обсмажити на рослинному маслі. Додати курку, злегка обсмажити. Влити трохи сметани, перемішати, посолити, поперчити за смаком і зняти з вогню. Натерти сир на крупній тертці.

Стінки і дно форми для запіканки змастити маслом. Викласти половину гречки, посипати тертим сиром. Покласти начинку з грибів, цибулі та курки. Знову посипати сиром. Закрити начинку гречкою, залити сумішшю з сметани і яєць, зверху посипати сиром.

Запікати в духовці на середньому вогні до утворення рум'яної скоринки. Готову запіканку відразу не діставати з форми, дати їй трохи охолонути і затвердіти.
Просмотров: 546
Категория: Рецепти |
| Теги: сиром, посипати

Рекомендовані рецепти:

Салат "Червоний"
Фісташковий пиріг
Рулет з меренги
Рулет з яблуками
Кругла хала
Цибульний пиріг 'Чиполіно'
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: