Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати закуску з моркви?
Дуже смачна, проста і незвичайна закуска до м'яса, риби або плову, рісу. Якщо будете готувати для рису, то потрібно зробити трохи гостріше - додати трохи перчика чилі.
Що знадобиться для приготування

250 грам невеликий морквини (бажано молодий)
Чайна ложка рідкого меду
Дві столові ложки соєвого соусу
Дві столові ложки оливкової олії
Базилік за смаком
Чорний мелений перець і трохи гострого перчика чилі (чилі - при необхідності)

Приготування

Моркву треба добре вимити. Якщо молода, то можна і не чистити, а ретельно потерти щіточкою. Розрізати в довжину на четвертинки. Викласти в посуд для запікання, можна на деко і полити маринадом. Для маринаду змішати оливкова олія з медом і соєвим соусом і злегка збити виделкою. Якщо мед густий - його розігріти на водяній бані і потім додавати в маринад.
Перемішати моркву, поставити в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і запікати хвилин 15 - 20. Морква повинна стати м'якою, але не розвалюватися.
Готову моркву поперчити, посипати дрібно нарізаними листям базиліка і подавати як закуску або як гарнір. Якщо свіжого базиліка немає, його можна замінити сухим. Приємного апетиту!
Просмотров: 433
Категория: Рецепти |
| Теги: Чилі, перчика

Рекомендовані рецепти:

Рулет "Курятина в желе"
Яблучна коврижка
Горіхові рогалики
Яблука, фаршировані салатом
Вівсяні козинаки з сухофруктами
Печиво з волоськими горішками
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: