Телятину припущену або парову готують наступним чином: 1. Візьміть поперекову частину, або задню ногу телятини і наріжте з неї порційні шматки, злегка відбийте їх сікачем, обсмажте на жирі, не намагаючись щоб м'ясо сильно підрум'янилося.
2. Обсмажені шматки м'яса складіть у посуд, додайте нарізані соломкою моркву, цибулю і петрушку і залийте бульйоном (попередньо звареним з кісток телятини)таким чином, щоб м'ясо було прикрите бульйоном наполовину. Припускають в закритому посуді протягом двадцяти - тридцяти хвилин.
3. Бульйон, в якому телятина припускалась процідіть і приготуйте на ньому білий соус, заправте його сіллю, лимонним соком або лимонною кислотою, перцем.
4. Готове м'ясо наріжте на шматки, викладіть їх на блюдо і полийте соусом. На кожну скибку можна покласти по скибочці лимона, який посипати зеленню.
Гарніром до припущеної телятині може бути розсипчаста рисова каша, відварну картоплю, картопляне пюре, квасоля, зелений горошок або ж це може бути складний гарнір.