Головна » Статті » Рецепти |
Як приготувати таратор за класичним рецептом?
![]() Необхідні продукти Один великий свіжий огірок (довгий, який називають салатним) Пучок свіжого кропу Дві часточки часнику 400 мл натурального йогурту або кислого молока, жирного кефіру Жменю мелених волоських горіхів Дві - три столових ложки рослинного масла Половина чайної ложки солі Приготування З огірка зрізаємо шкірку (якщо літні огірочки з грядки, то шкірку зрізати не потрібно), натираємо на тертці відразу в ту каструльку, в якій будемо готувати суп. Можна огірок нарізати дрібними кубиками - це значення не має. Додаємо дрібно нарізану зелень кропу, сіль, пропущений через прес часник. Перемішуємо і залишаємо на півгодини, щоб овочі дали сік. Через півгодини вливаємо холодний йогурт або кефір, кисле молоко. Перемішуємо, за бажанням можна додати подрібнені волоські горіхи і влити масло, це справа смаку. Вливаємо приблизно пів-літри крижаної води, розмішуємо. Пробуємо на сіль, якщо треба - підсолюємо. Якщо готуєте таратор на кислому молоці або кефірі, води потрібно взяти менше, а кефіру або молока - більше. Суп може подаватися не тільки як перше блюдо, але і як соус до смаженого м'яса, котлет. | |
Просмотров: 631 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |