Головна » Статті » Рецепти |
Як приготувати таратор за класичним рецептом?
Освіжаючий літній суп готується з свіжих огірків і кисломолочних продуктів. Рецептів дуже багато, але всі вони вигадані на основі класичного таратора - страви болгарської національної кухні. Необхідні продукти Один великий свіжий огірок (довгий, який називають салатним) Пучок свіжого кропу Дві часточки часнику 400 мл натурального йогурту або кислого молока, жирного кефіру Жменю мелених волоських горіхів Дві - три столових ложки рослинного масла Половина чайної ложки солі Приготування З огірка зрізаємо шкірку (якщо літні огірочки з грядки, то шкірку зрізати не потрібно), натираємо на тертці відразу в ту каструльку, в якій будемо готувати суп. Можна огірок нарізати дрібними кубиками - це значення не має. Додаємо дрібно нарізану зелень кропу, сіль, пропущений через прес часник. Перемішуємо і залишаємо на півгодини, щоб овочі дали сік. Через півгодини вливаємо холодний йогурт або кефір, кисле молоко. Перемішуємо, за бажанням можна додати подрібнені волоські горіхи і влити масло, це справа смаку. Вливаємо приблизно пів-літри крижаної води, розмішуємо. Пробуємо на сіль, якщо треба - підсолюємо. Якщо готуєте таратор на кислому молоці або кефірі, води потрібно взяти менше, а кефіру або молока - більше. Суп може подаватися не тільки як перше блюдо, але і як соус до смаженого м'яса, котлет. | |
Просмотров: 622 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |