Смачний і ситний квасолевий суп можна приготувати не тільки на м'ясному бульйоні, але і на курячому. Легкий для шлунка курячий бульйон у поєднанні з калорійною квасолею не викличе відчуття тяжкості в шлунку і в той же час дасть відчуття ситості. До того ж, такий суп і дуже корисний.
Необхідні продукти
Склянку квасолі
Дві - три картоплини
Одна морквина
Чотири літра курячого бульйону
300 грам вареної курки
Один помідор
Зелена цибуля
Кілька зубчиків часнику (за бажанням)
Сіль, чорний мелений перець
Свіжа зелень
Приготування
Квасолю замочити на кілька годин у холодній воді. Потім відварити в бульйоні практично до готовності. Варити потрібно на самому маленькому вогні, не допускаючи сильного кипіння.
Картоплю нарізати великими кубиками, моркву натерти на тертці або нарізати брусочками. Додати овочі в суп, варити 15 - 20 хвилин. Помідор нарізати шматочками, дрібно нарізати зелений лук і зелень. Покласти помідор в суп, додати шматочки відвареної курки, варити з моменту закипання десять хвилин. Покласти подрібнений часник, сіль, перець, зелену цибулю, варити ще п'ять хвилин. Вимкнути вогонь, дати супу настоятися під кришкою хвилин 15, розлити по тарілках і посипати свіжою зеленню.
Якщо немає свіжих помідор, можна використовувати консервовані або додати в суп трохи томатного соку або соусу.
|