Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати соус "Кулі"?
Абсолютно дивовижні за смаком, густі і маложирні гарячі соуси «кулі» («coulis») готують з запечених або проварених овочів або фруктів. Овочі або фрукти, а це можуть бути баклажани, кабачки, томати, перець, алича, цибуля-порей, яблука, малина, щавлю, полуниця або персики (список можна продовжувати нескінченно) запікаються або відварюють, а потім пюрируются. Основні «кулі» готують на томатній або перцевої основі.
Соус «Кулі» з помідорами і солодким перцем

Інгредієнти:
- помідори - 5 штук,
- великий червоний перець - 2 штуки,
- велика цибулина - 1 штука,
- часник - 1 зубчик,
- сіль, чорний перець, кмин - за смаком.

Приготування:
Цибулину порізати як можна дрібніше, часник розчавити і дрібно порізати. Целікова перець запекти під грилем, очистити від шкірки і насіння. Помідори ошпарити окропом, зняти шкірку і видалити кісточки. Подрібнити перець і помідори міксером, з'єднати з іншими інгредієнтами і протушкувати на вогні протягом 15 хвилин.
Подавати в гарячому вигляді до гарячих страв.

Соус «Кулі» з помідорами

- помідори - 5 штук,
- сік одного лимона,
- часник - 1 зубчик,
- зелень петрушки - за смаком
- сіль, червоний пекучий перець мелений - за смаком
- базилік сушений або свіжий - за смаком.

Приготування:
Дрібно порізати петрушку і часник. Помідори ошпарити окропом, зняти шкірку і видалити кісточки. Додати інші інгредієнти, пропустити їх через міксер, згасити на вогні протягом 15 хвилин. Подавати в гарячому вигляді. Мені дуже подобається додавати в цей «кулі» сушений або свіжий базилік.

Приємного апетиту!
Просмотров: 791
Категория: Рецепти |
| Теги: перець, смаком

Рекомендовані рецепти:

Суп з ковбасками та овочами
Помідори, фаршировані курятиною
Баклажани по-італійськи
Молоді кабачки в горіховому соусі
Печенюшки "Міні"
Дачний овочевий салат
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: