Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати соняшникову халву?
Таке чудове ласощі, як соняшникова халва, може бути приготовлено і в домашніх умовах. Причому на приготування її потрібно дуже мало часу. Отже, як же приготувати соняшникову халву?
Приблизно для 500 гр цього ласощі в готовому вигляді знадобиться:
- 200 гр очищених насіннячок соняшнику,
- 50-70 гр подрібнених горіхів,
- 150 гр цукру,
- 2 ст. ложки соняшникової олії,
- борошно - 1 ст. ложка з гіркою,
- 100 мл води.

Насіння промивають, підсушують і підсмажують на сухій сковороді близько 5 хвилин. Потім, дочекавшись їх остигання, перемелюють в блендері. Після чого цукор змішують з борошном і одержану суміш також обсмажують до тих пір, поки вона не придбає світло-коричневий колір. В отриману суміш додають воду, а утворену масу проварюють близько трьох хвилин. Засипають до неї подрібнені горіхи мелені насіння, додають масло. Все швидко перемішують.
Отриману масу викладають у форму, застелену пергаментним папером, утрамбовують і прикривають зверху краями паперового аркуша. Потім притискають всі вантажем і залишають все на пару годин для застигання. Готове ласощі викладають на блюдо, розділивши на шматочки.
Просмотров: 568
Категория: Рецепти |
| Теги: отриману, ласощі

Рекомендовані рецепти:

Заливний пиріг з грибами
Салат "Салют"
Запіканка з фаршу й картоплі по-грецьки (аші)
Курячий рулет з яблуками і сухофруктами
Баклажани по-італійськи
Овочевий суп-пюре з каррі
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: