Головна » Статті » Рецепти |
Як приготувати соняшникову халву?
Таке чудове ласощі, як соняшникова халва, може бути приготовлено і в домашніх умовах. Причому на приготування її потрібно дуже мало часу. Отже, як же приготувати соняшникову халву? Приблизно для 500 гр цього ласощі в готовому вигляді знадобиться: - 200 гр очищених насіннячок соняшнику, - 50-70 гр подрібнених горіхів, - 150 гр цукру, - 2 ст. ложки соняшникової олії, - борошно - 1 ст. ложка з гіркою, - 100 мл води. Насіння промивають, підсушують і підсмажують на сухій сковороді близько 5 хвилин. Потім, дочекавшись їх остигання, перемелюють в блендері. Після чого цукор змішують з борошном і одержану суміш також обсмажують до тих пір, поки вона не придбає світло-коричневий колір. В отриману суміш додають воду, а утворену масу проварюють близько трьох хвилин. Засипають до неї подрібнені горіхи мелені насіння, додають масло. Все швидко перемішують. Отриману масу викладають у форму, застелену пергаментним папером, утрамбовують і прикривають зверху краями паперового аркуша. Потім притискають всі вантажем і залишають все на пару годин для застигання. Готове ласощі викладають на блюдо, розділивши на шматочки. | |
Просмотров: 568 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |