Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати солодкі булочки на сироватці?
Щоб дріжджова випічка була не дуже калорійною, можна замість молока робити тісто на сироватці. Ще один плюс цього рецепту - якщо ви робите домашній сир, буде куди прилаштувати сироватку.
Що знадобиться для приготування
200 мл сироватки
500 грам борошна
Два яйця
10 грам сухих дріжджів
150 грам цукру
Половина чайної ложки солі
100 грам вершкового масла або маргарину
Дві столових ложки рослинного масла
Пакетик ванільного цукру
Для начинки - цукор з корицею

Приготування

Сироватку злегка підігріваємо, щоб вона була приємною, теплої температури. Розводимо в ній дріжджі з дрібкою цукру, залишаємо в теплі поки на поверхні не з'явиться шапочка піни. Тоді в сироватку з дріжджами додаємо розтоплений і охолоджений до кімнатної температури маргарин або масло, збиті з цукром яйця, сіль, ванільний цукор, рослинна олія і просіяне борошно. Вимісити однорідне м'яке тісто. Якщо воно виходить рідкуватим, додайте ще трохи борошна. Дайте тісту підійти, обімніть його і дайте підійти ще раз. Тепер можна формувати булочки.

Частину тіста розкачайте в пласт, змастіть маслом і посипте цукром з корицею. Скрутіть рулетом, наріжте шматочками, внизу шматочок защипайте і поставте булочку вертикально на застелений пергаментом деко. Дайте хвилин 15 підійти і випікайте в гарячій духовці на середньому вогні до рум'яного кольору.
Просмотров: 1725
Категория: Рецепти |
| Комментарии: 1 | Теги: підійти, дайте

Рекомендовані рецепти:

Кавове печиво
Яблучний насипний пиріг
Курчата, приготовані у виноградному соку
Фруктові цукерки
Манник з цукатами
Горіхово-яблучний кекс
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: