Головна » Статті » Рецепти |
Як приготувати солодкі булочки на сироватці?
Щоб дріжджова випічка була не дуже калорійною, можна замість молока робити тісто на сироватці. Ще один плюс цього рецепту - якщо ви робите домашній сир, буде куди прилаштувати сироватку. Що знадобиться для приготування 200 мл сироватки 500 грам борошна Два яйця 10 грам сухих дріжджів 150 грам цукру Половина чайної ложки солі 100 грам вершкового масла або маргарину Дві столових ложки рослинного масла Пакетик ванільного цукру Для начинки - цукор з корицею Приготування Сироватку злегка підігріваємо, щоб вона була приємною, теплої температури. Розводимо в ній дріжджі з дрібкою цукру, залишаємо в теплі поки на поверхні не з'явиться шапочка піни. Тоді в сироватку з дріжджами додаємо розтоплений і охолоджений до кімнатної температури маргарин або масло, збиті з цукром яйця, сіль, ванільний цукор, рослинна олія і просіяне борошно. Вимісити однорідне м'яке тісто. Якщо воно виходить рідкуватим, додайте ще трохи борошна. Дайте тісту підійти, обімніть його і дайте підійти ще раз. Тепер можна формувати булочки. Частину тіста розкачайте в пласт, змастіть маслом і посипте цукром з корицею. Скрутіть рулетом, наріжте шматочками, внизу шматочок защипайте і поставте булочку вертикально на застелений пергаментом деко. Дайте хвилин 15 підійти і випікайте в гарячій духовці на середньому вогні до рум'яного кольору. | |
Просмотров: 1725 Категория: Рецепти |
| |
| Комментарии: 1 | |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |