Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати смажений рис з овочами?
Блюдо відноситься до тайської кухні, але такі є і в китайській, і в індійській кухні. Рис для цієї страви потрібно брати довгозерний і варити без солі.
Необхідні продукти
Три чашки вареного рису (чашки по 250 мл)
100 грам печериць
Один червоний болгарський перець
Одна цибулина
Один перчик чилі
Три зубчики часнику
Жменю листя свіжого базиліка
Три столових ложки соєвого соусу
Рослинна олія

Приготування

Солодкий перець ріжемо брусочками, цибулю - кубиками, гриби - скибочками. Гострий перець розрізаємо навпіл і вичищаємо насіння і перегородки. Дрібно рубаємо часник.
Розігріваємо в сковороді олію, кидаємо часник, гострий перчик. Смажимо з півхвилини. Потім викладаємо нарізані овочі, обсмажуємо до напівготовності. Після цього викладаємо варений рис, ретельно перемішуємо щоб масло обволікає кожну рисинку. Вливаємо соєвий соус, обсмажуємо поки овочі не стануть м'якими.
Додаємо дрібно нарізаний базилік, прогріваємо і знімаємо сковороду з вогню. Цю страву можна подавати і як гарнір, і як самостійне блюдо. Такий рис підійде для дієтичного харчування і для вегетаріанців.
Просмотров: 607
Категория: Рецепти |
| Теги: рис, дрібно

Рекомендовані рецепти:

Мафіни з чорницею
Квасоля по-грузинськи з горіхами
Круасани з шоколадом
Тарталетки з куркою і помідорами
Шоколадні цукерки з вівсяними пластівцями
Буженина в тесті
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: