Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати сирний кекс?
Для приготування сирного кексу буде потрібен густий жирний кефір або йогурт, подойде і кефір змішаний зі сметаною. Сир можете додавати будь - який-від бринзи до сиру твердих сортів.
Необхідні продукти

Дві склянки кисломолочних продуктів (йогурт, жирний кефір тощо)
Стакан рослинного масла
Три склянки борошна
Три яйця
Пакетик розпушувача (10 грам)
Склянку натертого на тертці сиру
По пучку петрушки і кропу
Один болгарський перець
Кілька маслин
Щіпка солі

Приготування

Дрібно ріжемо маслини, болгарський перець, зелень. Збиваємо яйця, вливаємо олію і ще раз добре збиваємо суміш. Додаємо йогурт (або кефір), зелень, маслини, перець, розмішуємо і всипаємо просіяне борошно змішане з розпушувачем і сіллю. Можна тісто вимішувати міксером або віночком, а коли загусне, перемішати ложкою. Готове тісто повинно вийти по консистенції як сирок або як дуже густа сметана.
Форму для випічки змащуємо маслом або застеляємо папером для випічки і викладаємо тісто. В залежності від висоти кексу випікаємо його 40 - 50 хвилин (якщо форма висока, то випікаємо близько години, якщо кекс виходить невисоким, то досить сорок хвилин). Перевіряємо готовність шпажкою. Готового кексу даємо охолонути й нарізаємо на шматочки.
Просмотров: 440
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, кефір

Рекомендовані рецепти:

Салат ананасно-маслиновый
Суп з ковбасками та овочами
Печінкові трюфеля в сирі
Заварний торт з ягодами
Ажурні млинці
Картопля в паприці (рецепт)
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: