З димком в домашніх умовах шашлик не вийде, але всі інші смаки можна відтворити. Так що якщо немає можливості вибратися на природу, а шашличка дуже хочеться, купуйте куряче м'ясо, запасіться всім необхідним і приступайте до приготування. Пропорцій в рецепті немає, можна зробити невелику порцію або ж смажити шашлик в декілька заходів - тут все залежить від масштабу заходу. З продуктів знадобиться куряче м'ясо, яблука, болгарський перець. Для маринаду - лимонний сік, майонез, трохи домашньої аджики, приправи і спеції для курки (за бажанням). Куряче філе нарізати невеликими шматочками, посолити, посипати перцем, перемішати. В окремому посуді змішати лимонний сік з майонезом і аджикою (або гострим кетчупом, соусом), додати прянощі. Покласти в суміш шматочки курячого філе і поставити маринуватися у холодильник на три - чотири години. Яблука нарізати кружечками (шкірку знімати не потрібно), болгарський перець скибочками. Нанизати на шпажки, чергуючи яблука, м'ясо і перець. Застелити деко фольгою, змастити олією і викласти на фольгу шашлички. Запікати при температурі 200 градусів 25 - 30 хвилин.