Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати шашлик з філе курки і індички?

І знову повертаємося до теми про шашликах. На цей раз маринувати і готувати шашлик будемо з ніжного курячого філе і грудки індички. Маринадом виступає червоне сухе вино з великою кількістю цибулі і приправ.
Необхідні продукти

Кілограм курячої грудки
Кілограм філе індички
П'ять - шість великих цибулин (краще брати фіолетовий лук)
Столова ложка оцту (9%)
Склянку сухого червоного вина
Столова ложка оливкової олії
Столова ложка прованських трав
Сіль за смаком
Чорний мелений перець
Чайна ложка паприки
Приготування

М'ясо вимити, обсушити, нарізати порційними шматочками. Цибулю нарізати великими кільцями.

Приготувати маринад. Вино змішати з оцтом, додати прованські трави, цибулю, перець і паприку, оливкову олію, приправити сіллю за смаком. Шматочки м'яса залити маринадом, посуд накрити кришкою і поставити в холодильник на ніч або як мінімум на три - чотири години.

Замариновані шматочки м'яса нанизати на шпажки упереміж з кільцями цибулі. Приготувати шашлик можна в духовці. Для цього знадобиться деко з бортиками. На нього укладаються шпажки шашлику так, щоб кінці шпажок опинилися на бортах дека. Запікати в духовці на середньому вогні близько півгодини. Головне не пересушити м'ясо, через 25 хвилин дістаньте одну шпажку і надріжте м'ясо. Якщо виділився сік прозорий, шашлики готові. Якщо червонуватий сік, то шашликів ще треба побути в духовці.

Можна посмажити шашлик на сковороді з додаванням рослинної олії. Але звичайно найсмачніший буде приготований на мангалі. Такий же маринад можна готувати для шашлику з свинини.

Просмотров: 453
Категория: Рецепти |
| Теги: шашлик, приготувати

Рекомендовані рецепти:

Рулет з меренги
Мармурове тістечко
Сирна запіканка з родзинками
Калиссоны - французькі ласощі
Курячий бульйон з яєчними пластівцями
Курчата, приготовані у виноградному соку
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: