В салаті дуже гармонійне поєднання продуктів. А якщо ще врахувати що його рекомендується подавати з шматочками бринзи, підсмаженими тостами і келихом сухого червоного вина, то неважко уявити наскільки це смачно!
Що знадобиться з продуктів
Свіжі, стиглі помідори - 4 - 5 штук
Свіжий базилік - 7 - 8 гілочок
Велика головка цибулі
Кілька зубчиків часнику
Бальзамічний оцет (або виноградний, але не лимон!)
Оливкова олія
Сіль і чорний мелений перець за смаком
Приготування
Помідори нарізати часточками, не тонкими, але і не дуже товстими. Часник подрібнювати не потрібно, одне з умов смачного салату - овочі повинні в ньому відчуватися. Нарізати часник пластинками, якщо часточки великі, то розрізати навпіл і потім різати скибочками. Базилік дрібно покришити. Цибулину розрізати на чотири частини і потім кожну дрібно нашаткувати. Скласти всі продукти в глибоку посуд, посолити, посипати меленим чорним перцем, оливковою олією і бальзамічним оцтом. Пропорцій в заправці немає, треба робити по своєму смаку.
Перемішати салат і дати трохи настоятися. Як тільки овочі пустять сік, можна нарізати бринзу, підсушити скибочки хліба, наливати келих вина і насолоджуватися смачною трапезою. До такого салату можна запропонувати і маслини, вони прекрасно поєднуються з усіма продуктами.
|