Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати салат з квасолею, цукіні і фетою?
Корисну квасолю можна додавати в супи, салати, рагу, робити вінегрет з квасолею, паштети. Пропоную рецепт в якому зібрані відразу три види квасолі - консервована (біла і червона) і зелена стручкова квасоля.
Що знадобиться для приготування

300 грам цукіні або кабачків
По 120 грам білої і червоної консервованої квасолі (можна відварити суху квасоля)
120 грам зеленої стручкової квасолі
Невеликий пучок базиліка
100 грам сиру фета
Дві столові ложки оливкової олії
Сік і цедра одного середнього лимона
Сіль і чорний мелений перець

Приготування

Невеликий кабачок або цукіні ріжемо уздовж навпіл і потім кожну половинку розрізаємо ще раз уздовж на дві частини. Після цього нарізаємо тонкими скибочками. Викладаємо в глибокий салатник, вичавлюємо сік з половинки лимона і перемішуємо.
Доводимо воду до кипіння, підсолюємо, зелену квасолю відварюємо до готовності (її нарізати невеликими шматочками). Варити потрібно три - п'ять хвилин щоб квасоля не переварилася. Даємо їй охолонути (можна остудити під холодною водою).
Фету ріжемо невеликими кубиками, базилік рвемо руками. Додаємо до кабачків цукіні), туди ж відправляємо білу і червону квасолю, кладемо відварену квасолю, лимонну цедру. Все перемішуємо, поливаємо заправкою перед подачею.
Для заправки з'єднуємо лимонний сік і оливкову олію, збиваємо виделкою до легкого загусання, солимо і перечимо за смаком.
Просмотров: 612
Категория: Рецепти |
| Теги: квасолю, цукіні

Рекомендовані рецепти:

Рублене тісто
Печиво на крохмалі з апельсиновою начинкою
Морквяний торт
Імбирне печиво "Як з Икеи"
Мигдальної-яблучний пиріг
Спагетті з вершковим соусом і грибами
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: