Буряк - продукт не тільки корисний, але і універсальний. Салат з вареного буряка можна приготувати практично зі всім, що любиш - наприклад, із зеленим горошком. Рецепт приготування салат з буряка з зеленим горошком дуже простий. Потрібно відварити буряк, акуратно порізати її на кубики, покласти в салатницю. До буряка необхідно додати рівно стільки зеленого горошку, скільки вам потрібно. В теорії ж зелений горошок додається у пропорції: 1 частина зеленого горошку до 4-5 частин буряків.
В якості заправки до такого салату ідеально підходить дрібно нарізаний часник і майонез будь-якого ступеня жирності. Зелений горошок краще брати максимально соковитий і солодкий, тоді салат набуває правильний, свіжий смак. Під нього, до речі, краще підійде майонез з низьким ступенем жирності, в той час, як під сухуватий звичайний горох краще йде більш жирна заправка. Тим же, хто сидить на дієті, цілком можна буде замінити майонез на оливкова олія - смак салату це не зіпсує. Головне, не забути про часник (він прекрасно гармоніює з буряком і надає салату пікантний смак).