Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати рисову запіканку з грибами?
Смачно, доступно і просто - ось головні визначальні цієї страви. І ще не дуже калорійно, що безумовно теж є безсумнівним плюсом. До запіканці можна використовувати і печериці, гливи, пропорції інгредієнтів можна змінювати.
Що знадобиться для приготування

Півтори склянки сухого рису
500 грам свіжих печериць
Три цибулини
Пучок свіжого кропу
Сіль і чорний мелений перець
Рослинна олія
Склянку - півтори води або бульйону
Одна - півтори столових ложки борошна

Приготування

Рис промити і відварити в підсоленій воді до готовності. Цибулю дрібно порубати, гриби нарізати скибочками. Обсмажити гриби і цибулю в олії до м'якості, але ні в якому разі не засмажувати. Посипати перцем, посолити, покласти дрібно нарізану зелень.
Форму для запікання змастити олією і викласти половину рису. На рис викласти половину обсмажених грибів з цибулею. Поверхня розрівняти.
До тих грибів, що залишилися в сковорідці, додати борошно, прогріти і перемішати, влити воду або бульйон і варити на слабкому вогні, поки соус не стане густим. Спробувати на сіль, якщо треба - підсолити.
У форму покласти решті рис і залити його підготовленим соусом. Поставити в розігріту духовку, запікати на середньому вогні близько півгодини. Приємного апетиту!
Просмотров: 620
Категория: Рецепти |
| Теги: рис, ЩО

Рекомендовані рецепти:

Мафіни з чорницею
Гречка з консервованим тунцем
Вишневий пиріг з листкового тіста
Рецепт "Хрусткого" салату
Чиабата з шинкою, томатами та сиром
Буженина в тесті
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: