Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати рис з лимоном і кунжутом?
Ще одна варіація на тему азіатського рису. Цей гарнір має цікавий смак за рахунок додавання смаженого кунжуту і тертої лимонної цедри. Якщо хочете, щоб смак був більш насиченим, можете додати в готовий рис ложку кунжутного масла.
Необхідні продукти
200 г довгозернистого рису
Дві столові ложки кунжуту
Один лимон (можна брати лайм)
Столова ложка рослинного масла
Сіль і чорний мелений перець за смаком
Приготування

У каструлю наливаємо 400 мл холодної води, доводимо до кипіння, додаємо сіль за смаком. Всипаємо рис, накриваємо кришкою, робимо найменший вогонь і варимо до готовності. Час приготування залежить від сорту рису, буде потрібно від 15 до 25 хвилин. Потім вимикаємо вогонь, кришку не відкриваємо, даємо рису настоятися хвилин десять.

З лимона натираємо половинку цедри, видавлюємо столову ложку лимонного соку. Кунжут висипаємо на суху сковорідку, на слабкому вогні постійно помішуючи, обсмажуємо його до появи характерного запаху і легкої зміни кольору. На це потрібно приблизно дві хвилини.
У готовий рис вливаємо олію, лимонний сік, додаємо кунжут, мелений перець і лимонну цедру. Перемішуємо, подаємо з шматочком лимона. Це чудовий гарнір до будь-якої риби, особливо до риби жирних сортів.
Просмотров: 571
Категория: Рецепти |
| Теги: рис, рису

Рекомендовані рецепти:

Слойки з яблуками
Пісний шоколадний манник
Курячі ніжки з лимоном і маслинами
Буженина в тесті
Салат "Букет нареченої"
Samosa - індійські пиріжки
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: