Головна » Статті » Рецепти |
Як приготувати рис з лимоном і кунжутом?
Ще одна варіація на тему азіатського рису. Цей гарнір має цікавий смак за рахунок додавання смаженого кунжуту і тертої лимонної цедри. Якщо хочете, щоб смак був більш насиченим, можете додати в готовий рис ложку кунжутного масла. Необхідні продукти 200 г довгозернистого рису Дві столові ложки кунжуту Один лимон (можна брати лайм) Столова ложка рослинного масла Сіль і чорний мелений перець за смаком Приготування У каструлю наливаємо 400 мл холодної води, доводимо до кипіння, додаємо сіль за смаком. Всипаємо рис, накриваємо кришкою, робимо найменший вогонь і варимо до готовності. Час приготування залежить від сорту рису, буде потрібно від 15 до 25 хвилин. Потім вимикаємо вогонь, кришку не відкриваємо, даємо рису настоятися хвилин десять. З лимона натираємо половинку цедри, видавлюємо столову ложку лимонного соку. Кунжут висипаємо на суху сковорідку, на слабкому вогні постійно помішуючи, обсмажуємо його до появи характерного запаху і легкої зміни кольору. На це потрібно приблизно дві хвилини. У готовий рис вливаємо олію, лимонний сік, додаємо кунжут, мелений перець і лимонну цедру. Перемішуємо, подаємо з шматочком лимона. Це чудовий гарнір до будь-якої риби, особливо до риби жирних сортів. | |
Просмотров: 571 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |