Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати рис з грибами?

Можна було б назвати блюдо і пловом, але в ньому немає цибулі і немає обов'язкових для плову приправ. Смак страви тут визначають тільки продукти, гриби, морква і рис і воно може готуватися і в звичайні дні і під час посту. За бажанням можна підібрати свій букет спецій, але в рецепті крім солі нічого не додається.
Необхідні продукти

Дві склянки рису (сухого)
400 грам свіжих грибів (печериці підійдуть)
200 грам моркви
Рослинна олія
Три з половиною склянки води
Сіль
Приготування

Гриби нарізати тонкими скибочками. Рис промити в кількох водах, поки вода не буде чистою. Вибирати для цієї страви краще круглий рис. Морквину натерти на крупній або середній тертці. Поставити на вогонь каструлю з водою або чайник, рис потрібно буде заливати окропом, і до цього часу вода повинна кипіти.

У сковорідці розігріти рослинне масло. Покласти нарізані гриби і на середньому вогні обсмажувати їх п'ять хвилин. Додати моркву й обсмажувати ще хвилин п'ять - сім, постійно перемішуючи, щоб не допустити пригорання. Викласти рис, перемішати його з морквою і грибами і залишити на кілька хвилин, він повинен ввібрати масло, тоді при подальшому приготуванні рис залишиться розсипчастим. Залити рис окропом, посолити, накрити посуд кришкою і готувати на повільному вогні. Приблизний час - 30 хвилин. Готовий рис повинен стати м'яким, але не злипатися.

Просмотров: 683
Категория: Рецепти |
| Теги: рис, страви

Рекомендовані рецепти:

Бутербродний торт "Полосатик"
Цибулевий джем
Апельсинові квадратики
"Торф'яної пиріг"
"Крем-брюле" з сиру
Готуємо пряники
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: