Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати рис в мексиканському стилі?
Рис не дарма вважається універсальним гарніром. Без будь-яких добавок, просто відварений в підсоленій воді, він підходить і до м'яса, і до риби, і до птиці. Можна приготувати рис з овочами - з помідорами і гострим перцем, а нову нотку внесе сік лайма, який теж входить до складу цієї страви.
Необхідні продукти
200 грам сухого довгозернистого рису
Два великих помідора
Одна цибулина
Маленький перчик чилі
Пучок кінзи або петрушки
Дві столові ложки соку лайма
Кілька пір'їнок зеленої цибулі
Сіль за смаком
Рослинна олія
Приготування

Дрібно ріжемо цибулю, гострий перчик дрібно рубаємо. Розігріваємо в глибокій сковорідці олію, обсмажуємо дві хвилини цибулю до напівпрозорості, кладемо перець і обсмажуємо ще пару хвилин. Всипаємо рис (його попередньо промити і викласти в друшляк, щоб стекла вода) і обсмажуємо ще з хвилину. Вливаємо 450 мл окропу, підсолюємо, доводимо до кипіння, накриваємо кришкою і на дуже повільному вогні тушкуємо рис поки він не вбере всю рідину. Він повинен добре пропарити і стати м'яким. Якщо вода вже випарувалася, а рис ще не готовий - долийте трохи окропу.
Зелень дрібно ріжемо. Помідори нарізаємо невеликими кубиками. Рис знімаємо з вогню, поливаємо лаймовим соком, посипаємо зеленню і перемішуємо. Перед тим як подавати до столу додаємо помідори, розкладаємо по тарілках і подаємо разом з часточкою лайма.
Просмотров: 486
Категория: Рецепти |
| Теги: рис, обсмажуємо

Рекомендовані рецепти:

Фісташковий пиріг
"Той самий" столичний кекс
Трюфелі з білого шоколаду, шафрану і сушеного абрикоса
Італійські медові пончики
Екзотична яловичина
Омлет-бісквіт
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: