Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати рис по-болгарськи?
Рис по цьому рецепту запікається в духовці, виходить смачним, розсипчастим і безпроблемним в приготуванні. Знадобиться форма для запікання або сковорідка з високими бортиками і фольга, щоб форму щільно затягнути.
Необхідні продукти
Чашка рису
Три чашки води
Одна цибулина
Столова ложка вершкового масла
Сіль і чорний мелений перець за смаком
Приготування

Рис промити кілька разів в проточній воді. Форму для запікання або сковорідку поставити на слабкий вогонь на плиту, розтопити масло. Викласти дрібно нарізану цибулю, злегка підсмажити його (тільки до прозорості, він не повинен бути засмаженим). Потім покласти рис і перемішуючи почекати поки рис теж стане прозорим. Влити воду, підсолити за смаком, рис розрівняти по формі. Затягнути форму фольгою або щільно накрити кришкою і поставити в розігріту до 200 градусів духовку. При такій температурі запікається рис 35 - 40 хвилин.
Коли рис буде готовий, зняти фольгу і зверху посипати чорним меленим перцем. Підходить як гарнір до будь-якої страви.
За бажанням ви можете додати улюблені спеції, трави, куркума для кольори або морквину.
Просмотров: 530
Категория: Рецепти |
| Теги: рис, форму

Рекомендовані рецепти:

Тістечка "Полуниця в шоколаді"
Картопляні биточки
Мигдальної-яблучний пиріг
Швейцарський шоколадний рулет
Закусочний торт "Полянка"
Домашня сметана
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: