Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати річний рисовий салат?
Якщо трохи скорегувати набір продуктів, то салат може стати всесезонним. Замість зеленої цибулі можна взяти цибулю-порей, замість малосольних огірочків - мариновані. Смак трохи зміниться, але гірше салат не стане.
Що знадобиться для приготування

200 грам відварного довгозернистого рису
Два болгарських перцю різних кольорів
Два малосольних або маринованих огірочка
Невеликий пучок зеленої цибулі або один стебло цибулі-порею
Пучок свіжої петрушки

Для заправки

Дві столові ложки оливкової олії
Столова ложка соєвого соусу
Чайна ложка рисового оцту
По половині чайної ложки солі і цукру
Половина чайної ложки готової гірчиці

Приготування

Рис відварити в підсоленої воді до готовності. остудити, скропити оливковою олією щоб рисинків між собою не злиплися.
Білу частину зеленої цибулі чи цибулі-порею нарізати кільцями. Перці розрізати навпіл, видалити насіння. Нарізати перці брусочками. Огірки нарізати тонкими смужками, дрібно порубати зелень петрушки.
Для заправки змішати масло і оцет, збити віночком. Додати сіль і цукор, гірчицю, соєвий соус, ретельно перемішати.
У салатнику змішати рис з овочами, полити заправкою, перемішати. Затягнути салатник харчовою плівкою або щільно прикрити кришкою і поставити в холодильник на одну годину.
Подавати як гарнір до смаженої або відвареної курки або м'яса, риби. Приємного апетиту!
Просмотров: 594
Категория: Рецепти |
| Теги: цибулі, зеленої

Рекомендовані рецепти:

Рулет з абрикосовим джемом
Сирне печиво з базиліком
Свинина у фользі
Пиріг "Зебра"
Сочні з сиром
Полуничний пиріг
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: