Їжа, приготована на пару, вважається найкориснішою - в ній зберігаються всі вітаміни і корисні речовини, вона легко засвоюється, і не викликає відчуття тяжкості в шлунку. Може кому-то смак риби або м'яса, зварених в пароварці, здається не дуже виразним, але це справа поправима. Досить грамотно підібрати спеції і продуктів з'явиться дуже цікавий смак.
Необхідні продукти
Стейки з сьомги (або філе іншої риби)
Столова ложка сушених трав (прованські трави або інші на ваш вибір)
Оливкова олія
Сіль
Чорний мелений перець
Приготування
На пару краще вдається морська риба. Звичайно, сьомга поза конкуренцією, але задоволення дорого, і її можна замінити чимось більш «бюджетним», наприклад, пангасиусом.
Філе або стейки обмити і обсушити. Збризкати рибу оливковою олією. Натерти шматки риби травами, приправити сіллю і чорним меленим перцем. Залишити на 15 - 20 хвилин, щоб риба просочилася ароматами. Потім перекласти в пароварку, краще в один шар. Готувати рибу потрібно недовго, достатньо десяти хвилин.
Якщо вже готується здорова їжа, то постарайтеся підібрати до парової риби легкий гарнір. Це може бути картопляне або овочеве пюре, зварена на пару картопля, овочевий салат. При бажанні смак риби можна відтінити улюбленим соусом або додати до трапези келих сухого білого вина. Майте на увазі, що риба на пару готується дуже швидко, і тому приготування гарніру потрібно починати раніше, ніж риби.
|