Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати рибний плов?
Для плову краще брати не дуже жирну рибу, і бажано щоб в ній було мало дрібних кісточок.
Що знадобиться для приготування

Дві цибулини
Дві морквини
500 грам риби
Склянку сухого рису
Часточка часнику
Лимонний сік
Сіль, перець, спеції - за смаком
Рослинна олія

Приготування

Рибу миємо, чистимо, відокремлюємо філе і ріжемо його на шматочки (не дуже дрібні - риба ужарится). Збризкуємо шматочки риби лимонним соком, солимо, перчимо. Залишаємо хвилин на 10-15 просочуватися ароматами. Потім обсмажуємо рибу в олії до рум'яного кольору.
Коли риба підсмажиться, викласти на неї зверху нарізану кубиками цибулю і моркву (її потрібно нарізати соломкою). Обсмажуємо ще хвилин п'ять. Додаємо склянку промитого рису заливаємо вміст сковорідки трьома склянками води (можна трохи менше - 2,5 склянки - дивлячись який плов ви любите). Накриваємо кришкою і на слабкому вогні готуємо до м'якості рису. Вода повинна повністю вбратися. Якщо рис вже готовий, але він надмірно вологий, зніміть кришку, щоб випарувалася зайва рідина. За п'ять хвилин до закінчення приготування додаємо подрібнений часник. Приємного апетиту!
Просмотров: 659
Категория: Рецепти |
| Теги: обсмажуємо, п'ять

Рекомендовані рецепти:

Капустяні оладки
"Лимонний" рис
Курячий рулет з яблуками і сухофруктами
Йогуртова заправка з м'ятою
Помідори, фаршировані курятиною
Свинина з квасолею
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: