Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати пряний яблучний пиріг?
В оригінальному рецепті використовується коричневий тростинний цукор, неочищений - саме він надає тісту золотистий колір. Можна використовувати і звичайний рафінований цукор, але тоді пиріг буде світліше.
Необхідні продукти для тіста

200 грам вершкового масла
250 грам борошна
100 грам коричневого цукру
40 - 50 мл крижаної води

Для начинки

Кілограм яблук (краще кислого смаку)
Половина чайної ложки кориці
50 грам цукру
Третину чайної ложки меленого імбиру
На кінчику ложки кардамону

Приготування

Відокремити дві столові ложки олії, інше порубати з борошном в крихту і додати цукор. Якщо грудочки вийшли крупноваты, розітріть суміш руками. Влийте крижану воду руками і замісіть тісто. Скачайте його в кулю, тісто має бути м'яким, маслянистим, але не прилипати до рук чи до поверхні столу.
Розділіть тісто на дві частини, одна повинна бути більше іншої. Більшу частину розкачати на аркуші пергаменту в тонкий корж, перекласти разом з папером на деко і поставити в холодильник на півгодини.
Яблука очистити від шкірки, нарізати дуже тонкими скибочками. Змішайте цукор з прянощами. Дістаньте тісто і покладіть на нього по колу скибочки яблук. Дві столові ложки пряної суміші залиште для верху, іншим посипте яблука.

Другу половину тіста розкачайте на аркуші пергаменту, переверніть тестом на начинку і відокремте папір. Краї нижнього шару тіста закидаємо наверх, формуємо круглий пиріг. В центрі робимо отвір, кладемо туди масло, посипаємо верх пирога цукровою сумішшю. Випікаємо при температурі 170 градусів приблизно 40 - 45 хвилин.
Просмотров: 540
Категория: Рецепти |
| Теги: цукор, тісто

Рекомендовані рецепти:

Баклажани з волоськими горіхами
М'яке печиво з шоколадом і горіхами
Житні млинці
Печиво "Новорічна суміш"
Готуємо чапаті
Рулет маковий на дріжджах
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: