Салат дуже приємний на смак і простий за складом. Майонезу в ньому немає, смак салату визначає оригінальна заправка з йогурту і маринованого перцю. В якості зелені використовуються листя зеленого салату, краще хрустких, щільних сортів - «Айсберг» або «Романо». Підійде і пекінська капуста.
Необхідні продукти
Невеликий качан салату або шматочок качана пекінської капусти
200 грам сиру
200 грам шинки (або грудинки)
150 грам натурального йогурту
Пучок зеленого цибулі
100 грам маринованого солодкого перцю
Сіль смаком
Приготування
Перець подрібнити в блендері до стану пюре і змішати з йогуртом, посолити за смаком. Шинку або грудинку нарізати тонкими брусочками, сир - смужками. Салат порвати руками на невеликі шматочки, викласти на дно салатника або тарілки. Зелену цибулю нарізати навскоси, як у китайської кухні. Викласти на листя салату шинку і сир, зверху посипати зеленою цибулею і полити заправкою.
Маринований перець можна знайти в супермаркетах на тих же полицях, де продається консервована кукурудза, зелений горошок і мариновані огірки.
|