Головна » Статті » Рецепти |
Як приготувати плов з куркою і овочами?
Плов з курячим м'ясом і овочами готувати дуже просто. Не потрібно чаклувати над казаном, не потрібно дотримуватися сувору технологію приготування (як у традиційному плові) - тут все робиться швидко і просто. Що знадобиться для приготування 400 грам курячого м'яса 150 грамів цибулі (одна велика цибулина або дві середні) Дві склянки рису (в ідеалі - басматі) Одна велика морквина (вагою 200 грам) Один болгарський перець зеленого кольору Три середніх помідори Один червоний перчик чилі 120 грам замороженого зеленого горошку Три часточки часнику Чверть склянки рослинного масла Три склянки бульйону або води Чайна ложка меленої паприки Чайна ложка куркуми Половина чайної ложки чорного перцю Половина чайної ложки меленої зіри Сіль за смаком Чайна ложка цукру Приготування Куряче м'ясо ріжемо невеликими шматочками (порційними). Промиваємо рис. У казанчике розігріваємо олію, додаємо цукор. Кладемо куряче м'ясо, обсмажуємо дві хвилини. Потім перемішуємо і додаємо всі спеції. Цибулю ріжемо кубиками, моркву і перець - невеликими шматочками, перчик чилі розрізаємо уздовж, прибираємо насіння і прожилки, м'якоть дуже дрібно рубаємо. До м'яса спочатку додаємо цибулю, потім часник (його нарізати пластинами), моркву і перець. В останню чергу додати нарізані кубиками помідори. Через хвилину засипати рис поверх м'яса з овочами. Залити киплячим бульйоном або водою, довести до кипіння, перемішати. Накрити кришкою, поставити на розсікач (або зробити мінімальний вогонь) і готувати 20 хвилин. Потім покласти зелений горошок, знову накрити кришкою і готувати ще п'ять хвилин на сильному вогні. Готовий плов посипати дрібно нарізаною зеленню петрушки (або кінзи) і відразу ж подавати до столу. | |
Просмотров: 588 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |