Головна » Статті » Рецепти |
Як приготувати пісочно-дріжджові банники?
У кожній народності такий вид випічки називають по-різному, на Західній Україні воно зветься банники, хоча це може бути і не зовсім національне блюдо, а скоріше домашній колорит. Але від цього ця випічка не стає гірше, навпаки, спробувавши приготувати її хоч раз, захочеться це робити постійно. Процес приготування займає мінімум часу і саме головне така випічка не черствіє. Інгредієнти на чотири банника: Борошно - шістсот грамів; Маргарин - одна пачка; Дріжджі свіжі - двадцять грамів; Цукор-пісок - чотири столові ложки; Розпушувач - дві чайних ложки; Молоко - двісті мілілітрів; Сіль - одна щіпка; Жовток - дві штуки. Для начинки з маку: Мак - сто п'ятдесят грамів; Цукор - сто грамів; Варення зі смородини - дві або три столові ложки можна більше. Процес приготування: Спочатку треба зробити опару і дати їй постояти хвилин п'ятнадцять. Змішати в окремому посуді молоко (100 мл), цукор (2 ст.л.) і борошно (4 ст. л.) Окремо борошно змішати з маргарином, Додати сіль, жовтки і цукор. Потім з'єднати опару з борошном і молоком, що залишилося. Вимісити тісто і дати йому постояти хвилин тридцять. Поділити на чотири частини і розкачати в пласт, викласти начинку, згорнути рулетом, перекласти на лист, покритий папером, зробити надрізи (легкі). Після цього банники повинні постояти хвилин двадцять, а потім вже можна відправляти в піч. Температура - двісті або трохи більше градусів, час - двадцять п'ять хвилин. Готові банники присипати борошном і порізати на шматочки. Приємного апетиту! | |
Просмотров: 603 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |