Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати пісний лимонний манник?
Рецепт дуже стане в нагоді в пост. Робити манник можна не тільки з лимоном, але і з будь-якими ягодами – з журавлиною, чорницею, замороженої чорної або червоної смородини. Влітку використовуйте свіжі ягоди.
Що знадобиться для приготування тіста

По склянці цукру, манної крупи і води
Половина склянки рослинного масла
Половина склянки борошна
Половина чайної ложки соди (погасити оцтом)
Щіпка солі

Для начинки

Один лимон
Три – чотири столові ложки цукру (можна більше, за смаком)
2/3 склянки води
Дві чайних ложки крохмалю
Трохи лимонної цедри

Приготування

Спочатку готуємо начинку. Натираємо цедру половинки лимона, трохи залишаємо, іншу відкладаємо (її будемо додавати в тісто). Лимон ріжемо дрібними шматочками, змішуємо з цукром. У невеликій кількості води розводимо крохмаль, потім доливаємо всю воду, яка потрібна (2/3 склянки) і розмішуємо. Виливаємо цю суміш до лимона з цукром. Ставимо на невеликий вогонь, варимо до загустіння. По часу це хвилин десять. Даємо охолонути варенню.
Для тіста змішуємо цукор і манку, вливаємо склянку води, залишаємо для набухання манки на півгодини. Потім додаємо інші інгредієнти, кладемо лимонну цедру, замішуємо тісто. Воно має бути як густа сметана.
У змащену маслом форму виливаємо половину тіста, на нього – начинку, заливаємо другою половиною тіста. Випікаємо півгодини на середньому вогні.
Просмотров: 474
Категория: Рецепти |
| Теги: тіста

Рекомендовані рецепти:

Французькі булочки
Шоколадний торт-бізі
Пиріжки з кропивою і рисом
Коржики на кефірі "від бабусі"
Гострий суп з квасолею
Пудинг з фініками
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: