Головна » Статті » Рецепти |
Як приготувати пісний лимонний манник?
Рецепт дуже стане в нагоді в пост. Робити манник можна не тільки з лимоном, але і з будь-якими ягодами – з журавлиною, чорницею, замороженої чорної або червоної смородини. Влітку використовуйте свіжі ягоди. Що знадобиться для приготування тіста По склянці цукру, манної крупи і води Половина склянки рослинного масла Половина склянки борошна Половина чайної ложки соди (погасити оцтом) Щіпка солі Для начинки Один лимон Три – чотири столові ложки цукру (можна більше, за смаком) 2/3 склянки води Дві чайних ложки крохмалю Трохи лимонної цедри Приготування Спочатку готуємо начинку. Натираємо цедру половинки лимона, трохи залишаємо, іншу відкладаємо (її будемо додавати в тісто). Лимон ріжемо дрібними шматочками, змішуємо з цукром. У невеликій кількості води розводимо крохмаль, потім доливаємо всю воду, яка потрібна (2/3 склянки) і розмішуємо. Виливаємо цю суміш до лимона з цукром. Ставимо на невеликий вогонь, варимо до загустіння. По часу це хвилин десять. Даємо охолонути варенню. Для тіста змішуємо цукор і манку, вливаємо склянку води, залишаємо для набухання манки на півгодини. Потім додаємо інші інгредієнти, кладемо лимонну цедру, замішуємо тісто. Воно має бути як густа сметана. У змащену маслом форму виливаємо половину тіста, на нього – начинку, заливаємо другою половиною тіста. Випікаємо півгодини на середньому вогні. | |
Просмотров: 617 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |