Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати пісне печиво на соді?
Відмінна випічка для поста! У тісто можна додати какао, сухофрукти, горіхи - варіантів пісних добавок дуже багато. Якщо потрібно приготувати велику порцію, то тісто розділіть на кілька частин, і для кожної зробіть свою добавку - вийде печиво-асорті.
Що знадобиться для приготування

Три склянки борошна
Стакан крохмалю (кукурудзяного або картопляного - якою є)
Дві третини склянки рослинного масла
Дві третини склянки води
Склянку цукру
Щіпка солі
Половина чайної ложки соди (погасити оцтом)

Приготування

Борошно просіяти, змішати з крохмалем і дрібкою солі. Додати в цю суміш цукор. Воду злегка підігріти, приблизно до кімнатної температури. Соду погасити оцтом.
Влити в борошняну суміш масло, потім воду, гашену соду і швидко замісити тісто. Воно повинно вийти досить крутим. Дати йому трохи відпочити, потім розкачати на присипаному борошном столі в тонкий пласт (товщина шару 2 - 3 мм). Формочками або склянкою вирізати фігурки, перекласти на деко і випікати в духовці на середньому вогні хвилин 10-12.
Якщо додаєте какао, то його потрібно змішати з цукром, а далі все за рецептом. Якщо додаєте сухофрукти або горіхи, то вони додаються при замісі тесту.
Просмотров: 966
Категория: Рецепти |
| Комментарии: 1 | Теги: ТО, тісто

Рекомендовані рецепти:

Салат з капустою і кукурудзою (рецепт)
Готуємо сирники
Шоколадно-кавовий пиріг з чорносливом
Листкова коса з капустою
Апельсинові квадратики
Оладки з чорницею
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: