Головна » Статті » Рецепти |
Як приготувати пісне печиво на соді?
Відмінна випічка для поста! У тісто можна додати какао, сухофрукти, горіхи - варіантів пісних добавок дуже багато. Якщо потрібно приготувати велику порцію, то тісто розділіть на кілька частин, і для кожної зробіть свою добавку - вийде печиво-асорті. Що знадобиться для приготування Три склянки борошна Стакан крохмалю (кукурудзяного або картопляного - якою є) Дві третини склянки рослинного масла Дві третини склянки води Склянку цукру Щіпка солі Половина чайної ложки соди (погасити оцтом) Приготування Борошно просіяти, змішати з крохмалем і дрібкою солі. Додати в цю суміш цукор. Воду злегка підігріти, приблизно до кімнатної температури. Соду погасити оцтом. Влити в борошняну суміш масло, потім воду, гашену соду і швидко замісити тісто. Воно повинно вийти досить крутим. Дати йому трохи відпочити, потім розкачати на присипаному борошном столі в тонкий пласт (товщина шару 2 - 3 мм). Формочками або склянкою вирізати фігурки, перекласти на деко і випікати в духовці на середньому вогні хвилин 10-12. Якщо додаєте какао, то його потрібно змішати з цукром, а далі все за рецептом. Якщо додаєте сухофрукти або горіхи, то вони додаються при замісі тесту. | |
Просмотров: 966 Категория: Рецепти |
| |
| Комментарии: 1 | |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |