Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати пиріг з картоплею, сиром та яблуками?
Не зовсім звичайне поєднання продуктів в начинці цього пирога і розсипчасте терте тісто роблять його дуже смачним. Рекомендується до пирога подавати келих сухого червоного або білого вина.
Що знадобиться для тіста

100 грам маргарину
250 грам борошна
Чотири столові ложки сухого білого вина
Чотири столові ложки води
Щіпка солі

Для начинки

Три картоплини
Дві цибулини
Два невеликих яблука (кислих)
100 грам сиру

Для заливки

Одне яйце
200 мл вершків
Сіль і чорний мелений перець

Приготування

Борошно просіяти на стіл, нарізати в неї маргарин (або маргарин порубати з борошном), потім руками розтерти в крихту, посипати сіллю, влити воду і вино і розтерти масу (намагатися не вимішувати і не м'яти тісто). Повинно вийти пухке тісто. Загорнути його в плівку і прибрати в холодильник.
Картоплю відварити у мундирі, охолодити, очистити і натерти на крупній тертці. Очищені яблука також натерти на крупній тертці. Цибулю нарізати кільцями, сир - тонкими скибочками.
Тісто розкачати, викласти на деко з бортиками (або у форму з бортиками), розрівняти, притиснути до стінок і до дна. На дно покласти картоплю, посолити і поперчити, потім шар яблук (віджати сік), кільця цибулі і зверху скибочки сиру. Випікати в розігрітій до 200 градусів духовці півгодини. Потім дістати, полити заливкою і знову поставити в духовку ще на п'ятнадцять хвилин.
Для заливки збити яйця з вершками, посолити і поперчити за смаком.
Просмотров: 580
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, яблука

Рекомендовані рецепти:

Горіхово-яблучний кекс
Банановий кекс з маком
Українські пампушки з часником
Домашні пряники "М'ятні"
Салат з квасолі і курки
Пудинг з персиків
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: