Головна » Статті » Рецепти |
Як приготувати пиріг з картоплею, сиром та яблуками?
Не зовсім звичайне поєднання продуктів в начинці цього пирога і розсипчасте терте тісто роблять його дуже смачним. Рекомендується до пирога подавати келих сухого червоного або білого вина. Що знадобиться для тіста 100 грам маргарину 250 грам борошна Чотири столові ложки сухого білого вина Чотири столові ложки води Щіпка солі Для начинки Три картоплини Дві цибулини Два невеликих яблука (кислих) 100 грам сиру Для заливки Одне яйце 200 мл вершків Сіль і чорний мелений перець Приготування Борошно просіяти на стіл, нарізати в неї маргарин (або маргарин порубати з борошном), потім руками розтерти в крихту, посипати сіллю, влити воду і вино і розтерти масу (намагатися не вимішувати і не м'яти тісто). Повинно вийти пухке тісто. Загорнути його в плівку і прибрати в холодильник. Картоплю відварити у мундирі, охолодити, очистити і натерти на крупній тертці. Очищені яблука також натерти на крупній тертці. Цибулю нарізати кільцями, сир - тонкими скибочками. Тісто розкачати, викласти на деко з бортиками (або у форму з бортиками), розрівняти, притиснути до стінок і до дна. На дно покласти картоплю, посолити і поперчити, потім шар яблук (віджати сік), кільця цибулі і зверху скибочки сиру. Випікати в розігрітій до 200 градусів духовці півгодини. Потім дістати, полити заливкою і знову поставити в духовку ще на п'ятнадцять хвилин. Для заливки збити яйця з вершками, посолити і поперчити за смаком. | |
Просмотров: 580 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |