Для того, щоб пиріг вийшов смачним і ароматним, потрібно не пошкодувати хорошого оливкової олії і інжиру. Як показує практика, чим більше інжиру, тим смачніше пиріг. Можна замінити оливкова олія рафінованим рослинним, але це в крайньому випадку.
Необхідні продукти
Одне яйце
150 грам цукру
250 грам борошна
120 мл оливкової олії
120 мл. молока
Чайна ложка розпушувача
Чверть чайної ложки солі
Півтори чайних ложки лимонної цедри
300 грам в'яленого інжиру
Приготування
Якщо інжир дуже сухий, його залити окропом на десять хвилин, обсушити і нарізати невеликими шматочками. У мисці збити віночком яйце, змішати з оливковою олією і молоком. Просіяти борошно, додати в неї сіль, розпушувач, цукор. Влити рідку суміш в борошно і вінчиком або міксером швидко замісити тісто. Натерти лимонну цедру і разом з інжиром додати в тісто. добре розмішати, щоб шматочки інжиру рівномірно розподілилися.
Форму змастити маслом, вилити тісто, верх розрівняти. Поставити в духовку, вона повинна бути заздалегідь розігріта до 180 градусів. Випікати пиріг 40 - 45 хвилин. Щоб переконатися в готовності, проткніть пиріг шпажкою. Виходить з пирога сухий - він готовий, можна діставати. Остудити пиріг на решітці і нарізати сегментами.
|