Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати пиріг з червоною смородиною?
Червону смородину в цьому рецепті краще нічим не замінювати. Не тому що пиріг не вийде - справа смаку пиріжка. Червона смородина дає легку кислинку, яка в контрасті з солодким тістом робить пиріг дуже смачним.
Що знадобиться для приготування

300 - 400 грам червоної смородини
200 грам маргарину
250 грам борошна
250 грам цукру
150 грам крохмалю
П'ять яєць (три в тісто і два в заливку)
Два пакетики ванільного цукру
Щіпка солі
Дві чайних ложки розпушувача
Цедра половинки лимона
Цукрова пудра для посипання верху

Приготування

Червону смородину вимити, відокремити від гілочок. Викласти в друшляк, щоб стікала вода.
Маргарин кімнатної температури і 150 грам цукру розтерти з тертої лимонної цедрою, щоб вийшла однорідна маса кремоподібної консистенції. Вбити три яйця (по одному, після кожного вимішуючи суміш). Додати 100 грам крохмалю і 200 грам борошна, розпушувач.
Змастити маслом форму для пирога, викласти тісто, на нього покласти смородину і відправити пиріг в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати приблизно півгодини.
Поки випікається пиріг, готуємо заливку. Відокремлюємо жовтки від білків. Збиваємо жовтки з дрібкою солі в щільну масу. Жовтки і цукор, що залишився розтираємо поки не вийде кремоподібна маса. Додаємо ванільний цукор, залишки борошна і крохмалю. Вимішуємо, в кінці додаємо білкову суміш.
На спечений корж викласти заливку і знову поставити пиріг в духовку. Випікати ще 15 хвилин. Готовий пиріг остудити і посипати цукровою пудрою.
Просмотров: 646
Категория: Рецепти |
| Теги: жовтки, пиріг

Рекомендовані рецепти:

Тортик "На графських руїнах"
Фісташковий пиріг
Картопля з овочами, запечений у вершках
Печиво "Диво острів"
Персиковий торт-суфле
Шашлик на маївку з свинини
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: