Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати печеня з яловичини з сухофруктами?
Рецепт досить нестандартний, м'ясо з солодкими інгредієнтами люблять не всі, але в даному випадку виходить і смачно, ароматно, і подобається таке м'ясо всім без винятку. Сухофрукти в рецепті можете підібрати по своєму смаку - щось додати, а що-то прибрати.
Необхідні продукти
700 грам яловичини
Дві цибулини
500 мл м'ясного або курячого бульйону (або води)
120 мл сухого білого вина
Один лимон
140 грам сухофруктів (курага, чорнослив, родзинки)
70 грам горіхів (мигдаль)
Невеликий пучок петрушки
Один лавровий листок
Дві часточки часнику
Сіль і чорний мелений перець за смаком
Рослинна олія
Приготування

Нарізаємо м'ясо невеликими кубиками, посипаємо сіллю і перцем. У сковорідці розігріваємо масло, викладаємо м'ясо невеликими порціями, кожну обсмажуємо до рум'яної скоринки, періодично перемішуючи. Буде досить по п'ять хвилин на партію. Викладаємо м'ясо на тарілку і в тому ж маслі (можна трохи додати) обсмажуємо дрібно нарізану цибулю і часник. Коли цибуля стане м'яким, вливаємо вино і трохи уварюють. Перекладаємо на сковорідку м'ясо, додаємо лаврушку, вливаємо бульйон, 250 мл. води (якщо готуєте тільки на воді, то потрібно 750 мл. води), кладемо в бульйон дві смужки лимонної цедри (зрізаємо шкірку з лимона). Доводимо до кипіння, тушкуємо на маленькому вогні під кришкою сорок хвилин.

Потім знімаємо кришку, додаємо сухофрукти і тушкуємо ще півгодини. М'ясо повинно стати м'яким. В кінці приготування кладемо горіхи, петрушку і хвилин через п'ять вимикаємо. На гарнір добре підійде рис, макарони або картопляне пюре.

Просмотров: 369
Категория: Рецепти |
| Теги: мл, м'ясо

Рекомендовані рецепти:

Бісквітний торт на день народження
Пікантні гарячі бутерброди
Печінкові трюфеля в сирі
Клубочки ниток
Омлет з сиром
Яблучний штрудель з-австрийски
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: