Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати печеня по-середземноморськи?
В основі спекотного - яловичина і овочі. Виходить смачне і дуже ситне блюдо з густим, насиченим соусом. Його можна подавати і як соус до відварного рису і як самостійне блюдо.
Необхідні продукти

Кілограм яловичини
Один баклажан
Один кабачок
500 грам картоплі
Два - три помідори
Дві часточки часнику
Одна - дві цибулини
Дві столові ложки борошна
Дві столових ложки рослинного масла
Склянку сухого червоного вина
Гілочка розмарину
Сіль і чорний перець
Зелень петрушки
Лавровий лист

Приготування

М'ясо нарізати великими шматками, обваляти в борошні і обсмажити в олії на сильному вогні протягом п'яти хвилин. Під час смаження м'ясо має покритися рум'яною скоринкою. Щоб скоринка була рівномірною, обсмажуйте м'ясо невеликими порціями. Перекладіть обсмажені шматки в казанок або каструлю з товстим дном і приступайте до підготовки овочів.
Цибулю потрібно крупно нарізати. Помідори ошпарити окропом і зняти шкірку. Нарізати м'якоть часточками. З гілочки розмарину обірвати листочки. Покласти цибулю в ту ж сковорідку, в якій обсмажувалося м'ясо, обсмажувати його дві хвилини, потім додати розмарин, помідори, лаврушку і влити вино. Довести до кипіння, перелити соус разом з овочами до м'яса, посолити, накрити кришкою і тушкувати на слабкому вогні близько години. Потім додасть скибочки картоплі, через десять хвилин покласти нарізані кубиками баклажан і кабачок і готувати ще хвилин 15. Приправити спеціями за смаком, перед подачею посипати дрібно нарізаною зеленню петрушки.
Просмотров: 409
Категория: Рецепти |
| Теги: м'ясо, соус

Рекомендовані рецепти:

Мармурове тістечко
Готуємо кіш
Прісне тісто листкове
Яблучний пай
Кекс "селянські"
Повітряні сирники
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: