Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати пампушки на кефірі?
Смачний і простий рецепт домашньої випічки. І ще швидкий - тісто готується на соді й на відміну від дріжджового йому не потрібно довго щоб підійшло. Форму пампушок можете зробити традиційну - круглу або фігурну, як хмиз.
Що знадобиться для приготування
Півтори склянки кефіру, кислого молока або кисляку
Одне яйце
Три - чотири столові ложки цукру
Дві столових ложки рослинного масла
Половина чайної ложки солі
Половина чайної ложки соди
Приблизно три склянки борошна (можливо знадобиться більше або менше),
Рослинне масло для смаження

Приготування

кефір (або в інший кисломолочний продукт) додаємо соду, розмішуємо і залишаємо хвилин на десять щоб сода добре погасилась. Потім додаємо збите з цукром і сіллю яйце, дві столові ложки рослинної олії. Розмішуємо, поступово підсипаємо борошно, її потрібно стільки, щоб тісто вийшло м'яким, але не прилипало до рук. Накриваємо його і даємо відпочити 20 хвилин.
Готове тісто ділимо на дві частини. Розкачуємо в прямокутний пласт товщиною не тонше сантиметри, ріжемо на прямокутники, всередині кожного прорізаємо отвір і вивертаємо тісто як хмиз. Або можна вирізати склянкою кружечки і зробити в середині отвір.
Обсмажуємо пампушки на середньому вогні в рослинній олії. Олії повинно бути достатньо, щоб пампушки рівномірно прожарювалася.
З такого ж тіста можна робити смажені пиріжки з будь-якою начинкою. Приємного апетиту!
Просмотров: 952
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, олії

Рекомендовані рецепти:

Райдужні меренги
Три рецепти хачапурі
Горіхово-кавовий пиріг
Салат "Крабик" (рецепт)
Рецепт салату "Хрустке задоволення"
Ватрушка "Ласун"
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: