Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати овочі - гриль під гірчичним соусом?
Особливість цього варіанту приготування овочів в тому що спочатку овочі маринуються, і тільки після цього запікаються на грилі. Можна приготувати як на електричному грилі, так і на решітці на вугіллі або ж просто запекти в духовці.
Що знадобиться для приготування

Один баклажан
Один кабачок
Два болгарських перцю різних кольорів
Дві столові ложки оливкової олії
Три столові ложки бальзамічного оцту
Півтори - дві столові ложки цукру
Сіль і мелений чорний перець
Свіжа зелень
Чайна ложка суміші сухих прованських трав
Дві столові ложки тертого твердого сиру (в ідеалі - пармезан)

Приготування

Оливкове масло і частину оцту змішати, додати прованські трави. Баклажан і кабачок нарізати в довжину товстими скибками (стейки). Перці розрізати навпіл, видалити плодоніжку з насінням. Залити підготовлені овочі маринадом, залишити на 15 - 20 хвилин.
Мариновані овочі обсмажити на грилі по три - п'ять хвилин з кожного боку. Якщо немає гриля, то можна викласти на змащене маслом деко і запекти в духовці при температурі 200 градусів хвилин за сім - десять з кожного боку (час залежить від товщини шматочків і від особливостей духовки).
що Залишився маринад перелити в сотейник, покласти цукор, сіль, перець, залишки оцту і тримати на середньому вогні при постійному помішуванні, поки не випарується половина оцту. Соус повинен вийти темним і концентрованим.
З перців зняти шкірку. Скласти овочі пірамідкою і полити соусом. Зверху посипати зеленню і сиром.
Просмотров: 619
Категория: Рецепти |
| Теги: оцту, овочі

Рекомендовані рецепти:

Горіхово-шоколадне печиво
Риба, запечена з оливками
Салат з квасолі і курки
Домашній кекс
Вівсяне печиво з цукатами, фініками і родзинками
Горіхові трубочки
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: