Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати оселедець під журавлиним мусом?
Блюдо для святкового столу. У жаркий літній час звичайно віддається перевагу більш легким закускам, а восени і взимку оселедець під кислуватим мусом буде дуже до речі. Можна замість журавлини використовувати брусницю, але тоді її кількість потрібно збільшити вдвічі і додати лимонний сік.
Що знадобиться для приготування
Філе однієї оселедця
Половина склянки журавлини
Два кислуватих зелених яблука
Дві - чотири чайних ложки цукор
Одна цибулина
Дві столові ложки сметани
Петрушка для прикраси
Лимонний сік
Приготування

Яблука очистіть від шкірки і насіння. Одне розріжте на невеликі шматочки і разом з журавлиною подрібніть в блендері (кілька ягід залишити для прикраси). Покладіть сметану, цукор і ще раз збийте. Поставте в холодильник для охолодження.
Цибулину наріжте як можна дрібніше. Друге яблуко наріжте дрібними кубиками і збризніть лимонним соком, щоб вони не темніли.
Замаринуйте цибулю в лимонному соку з додаванням щіпки цукру. Філе оселедця наріжте невеликими шматочками.
На дно невисоких склянок покладіть оселедець, потім - маринована цибуля і яблука і залийте мусом. Прикрашайте за бажанням (можна петрушкою і ягодами журавлини). Перед подачею до столу охолодіть.
Просмотров: 436
Категория: Рецепти |
| Теги: наріжте, мусом

Рекомендовані рецепти:

Коржики на кефірі "від бабусі"
Тортик "На графських руїнах"
Клубочки ниток
Вершково-медові цукерки
М'ятне печиво "Мохіто"
Пиріжки з кропивою і рисом
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: