Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати морквяні крокети?
Крокети з морквини можна приготувати в двох варіантах - просто обсмажити в маслі і подавати хрусткі кульки або ж після приготування трохи згасити в сметані, тоді вони стануть більш соковитими і м'якими. Рецепт індійської кухні.
Що знадобиться для приготування
П'ять середніх морквин (в тертому вигляді морквини має бути 250 грам)
100 грам горохового борошна (перемелені горохові пластівці)
Дві столові ложки крупно потовчений волоських горіхів
Невеликий пучок петрушки
Чверть чайної ложки червоного гострого перцю
Чайна ложка гарам-масалов
Половина чайної ложки куркуми
Половина чайної ложки солі
Чверть чайної ложки соди (погасити оцтом)
Чотири столові ложки сметани (якщо будете гасити)
Рослинна олія
Трохи борошна
Приготування

Моркву натріть на дрібній тертці, в мисці змішайте її з іншими компонентами і невеликою кількістю води або молока, щоб вийшла густа паста. Якщо морквина соковита, то воду додавати не потрібно. Покладіть дрібно нарубану зелень петрушки, перемішайте.

В сковорідці або сотейнику нагрійте рослинне масло. Чайною ложкою візьміть трохи підготовленого «тесту», скачайте кульки і обваляйте його в борошні. Покладіть в гаряче масло. Обсмажуйте невеликими порціями, по шість - вісім крокетів. Вогонь потрібно зробити невеликим і постійно перевертати крокети щоб вони не пригоріли і не прилипали до дна. Дістаньте шумівкою і обсмажте наступну партію.
Якщо будете гасити, то складіть крокети в невелику каструльку, залийте сметаною і тушкуйте в духовці 15 хвилин на невеликому вогні.
Просмотров: 549
Категория: Рецепти |
| Теги: крокети, чайної

Рекомендовані рецепти:

Трюфелі з апельсинових скоринок
Рулет маковий на дріжджах
Пончики з тертим шоколадом
Коржики на кефірі "від бабусі"
Хлібний пудинг з горіхами і яблуками
Лимонні тістечка
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: