Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати мисливський хліб?
Хліб готується на шампурах або на шпажках. Можна зробити звичайне дріжджове тісто або додати улюблені спеції, приправи. Варіантів приготування такого хліба два - в духовці або на мангалі.
Що знадобиться для приготування
400 - 450 грам борошна
200 мл теплої води
Чайна ложка солі
Чайна ложка цукру
Сім грам сухих дріжджів (швидкодіючих)
25 грам рослинного масла
Трави та спеції за смаком (перець, чебрець, чебрець, розмарин - що любите)

Приготування

Воду підігріваємо до кімнатної температури або трохи тепліше і розводимо в ній дріжджі і цукор. Залишаємо хвилин на десять, щоб дріжджі активувалися і почали працювати. Потім додаємо сіль, розмішуємо, вливаємо масло, додаємо просіяне борошно і всі спеції. Замішуємо тісто, даємо йому постояти з півгодини в теплі. Щоб на поверхні тесту не утворилася скоринка, його потрібно накрити.
Піднялося тісто не обминаємо, а відразу ж ділимо на п'ять - шість частин (руки змащуємо маслом). формуємо джгути і намотуємо на шампури або на шпажки.
Якщо готуєте хліб на мангалі, то його треба пекти над розжареним вугіллям, періодично перевертати (як шашлик).
Якщо в духовці - за покласти на бортики форми, щоб тісто не стосувалося денця. Температуру зробіть 180 градусів, час приготування - 30 хвилин. Щоб хліб рівномірно підрум'янився, його потрібно два - три рази перевернути.
Просмотров: 529
Категория: Рецепти |
| Теги: хліб, тісто

Рекомендовані рецепти:

Fougasse - або що таке фугас?
Пісна галета з яблуками з заварного тіста
Тістечка "Полуниця в шоколаді"
Тефтелі з овочами в італійському стилі
Сирна "самса" з грибами
Булочки "Варенки"
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: