Головна » Статті » Рецепти |
Як приготувати мариновані баклажани "Мозаїка"?
Рецепт, який обов'язково повинні взяти на замітку любителі оригінальних овочевих закусок. Баклажани, приготовані за цим рецептом, неодмінно стануть одним з найулюбленіших страв, які чудово підходять і для урочистих свят, і для повсякденного столу. Отже, як же приготувати мариновані баклажани "Мозаїка"? Для приготування знадобиться: - 3 середніх баклажана; - 4 болгарських перцю (різних кольорів); - 1 головка часнику; - спеції: перець мелений чорний, сіль; - зелень: кріп, кінза - по 3 ст. ложки дрібно нарубаної зелені; - 2/3 склянки холодної кип'яченої води; - 1/3 склянки яблучного оцту; - рослинне масло. Баклажани нарізують кружальцями, укладають в підсолену воду на 1 годину. Потім воду зливають, а баклажани акуратно віджимають руками і промокають серветкою. Потім овочі обсмажують (злегка!) на рослинному маслі, і знову викладають на серветку, щоб видалити надлишки масла. Після цього очищають перці, нарізають кожен на кілька половинок і запікають на решітці в розігрітій до 200° духовці протягом 45-50 хв. Запечені перці охолоджують, очищають від шкірки і нарізають кубиками. Пропущений через чеснокодавку часник змішують з перцем, додають спеції і рубану зелень. В скляний посуд укладають всі овочі шарами. Змішують яблучний оцет з водою і сіллю, заливають получившимся маринадом баклажани так, щоб рідина покривала овочі. Посуд закривають кришкою і відправляють на добу в холодильник. | |
Просмотров: 569 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |