Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати мариновані баклажани "Мозаїка"?
Рецепт, який обов'язково повинні взяти на замітку любителі оригінальних овочевих закусок. Баклажани, приготовані за цим рецептом, неодмінно стануть одним з найулюбленіших страв, які чудово підходять і для урочистих свят, і для повсякденного столу. Отже, як же приготувати мариновані баклажани "Мозаїка"?
Для приготування знадобиться:

- 3 середніх баклажана;
- 4 болгарських перцю (різних кольорів);
- 1 головка часнику;
- спеції: перець мелений чорний, сіль;
- зелень: кріп, кінза - по 3 ст. ложки дрібно нарубаної зелені;
- 2/3 склянки холодної кип'яченої води;
- 1/3 склянки яблучного оцту;
- рослинне масло.

Баклажани нарізують кружальцями, укладають в підсолену воду на 1 годину. Потім воду зливають, а баклажани акуратно віджимають руками і промокають серветкою. Потім овочі обсмажують (злегка!) на рослинному маслі, і знову викладають на серветку, щоб видалити надлишки масла.
Після цього очищають перці, нарізають кожен на кілька половинок і запікають на решітці в розігрітій до 200° духовці протягом 45-50 хв. Запечені перці охолоджують, очищають від шкірки і нарізають кубиками.
Пропущений через чеснокодавку часник змішують з перцем, додають спеції і рубану зелень.
В скляний посуд укладають всі овочі шарами. Змішують яблучний оцет з водою і сіллю, заливають получившимся маринадом баклажани так, щоб рідина покривала овочі. Посуд закривають кришкою і відправляють на добу в холодильник.
Просмотров: 569
Категория: Рецепти |
| Теги: овочі, баклажани

Рекомендовані рецепти:

Кекс на згущеному молоці
Голландська масляна коврижка Boterkoek
Курячий бульйон з яєчними пластівцями
Квасоля по-грузинськи з горіхами
Болгарський картопляний салат
Готуємо сирники
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: