Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати мафіни з лікером?
Випічка для дорослих. Якщо немає лікеру, тоді можна додати в тісто коньяк або ром, але в цьому випадку рекомендується покласти побільше цукру. Родзинка мафінів - варена згущене молоко, з якої робиться начинка.
Що знадобиться для приготування

150 грам вершкового масла
70 грам цукру (якщо мафіни з ромом або коньяком - 100 грам)
Два яйця
100 мл солодкого лікеру (рому, коньяку)
150 грам борошна
Чайна ложка з гіркою розпушувача
12 чайних ложок вареної згущенки

Приготування

Вершкове масло заздалегідь дістаньте з холодильника - воно знадобиться м'яким, кімнатної температури. Згущене молоко навпаки - приберіть на півгодини з морозилку - так буде легше розподіляти начинку.
Масло змішати з цукром, добре збити, додати яйця, збити ще раз. Потім влити лікер і ретельно перемішати. Змішати борошно з розпушувачем і додати до масляної суміші. Вимісити однорідне тісто без грудочок.
Формочки для мафінів змастити олією (можна викласти паперовими розетками - формочками). Заповнити тістом на третину, у центр кожного покласти по чайній ложці вареного згущеного молока (намагайтеся покласти так, щоб згущене молоко не була скраю). Зверху закрийте тестом (формочки заповнюйте трохи більше ніж наполовину) і випікайте 20-25 хвилин при температурі 180 градусів.
Просмотров: 607
Категория: Рецепти |
| Теги: покласти, молоко

Рекомендовані рецепти:

Квасоля з помідорами і грибами
Яловичина в лимонному соусі
Свинина за оригінальним рецептом
Готуємо чапаті
Чанахи: рагу по-грузинськи
Салат з квасолі і курки
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: