В принципі, начинка у рулетиках може бути не тільки м'ясна, але і з грибів, або овочевого фаршу. З шинкою поєднуються багато продуктів, так що готувати страву можна часто і в різних варіантах.
Необхідні продукти
15 - 20 тонко нарізаних кружечків шинки
500 грам фаршу
Одна цибулина
Одне яйце
Болгарський перець
Кілька скибочок хліба
Сіль і перець за смаком
250 мл томатного соусу
400 мл вершків
200 грам сметани
Приготування
Цибулю і болгарський перець дрібно нарізати або пропустити через м'ясорубку. Скибочки хліба розмочити в молоці і віджати. Змішати фарш з овочами, додати яйце, хліб, сіль і приправи і вимісити фарш.
Приготувати соус. Змішати сметану і вершки з томатним соусом, посолити, поперчити, додати зелень, приправи і спеції за смаком. В такому соусі можна запікати і тефтелі, котлети.
З фаршу зліпити невелику ковбаску, покласти її на скибочку шинки і загорнути рулет. Викласти на деко з бортиками швом вниз, викладати рулети потрібно в один шар. Залити приготованим соусом і поставити в духовку. При температурі 200 градусів запікатися вони будуть 40 - 50 хвилин. Гарнір підійде будь - рис, макарони, гречка або картоплю.
|