Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати листковий салат з оселедця і картоплі?
В салаті звичайні продукти і готувати його простіше простого. Але в такому незвичайному оформленні він виглядає просто кулінарним шедевром. Готувати салат краще порційно, таке поєднання продуктів люблять практично всі.
Що знадобиться для приготування (на одну порцію)

Одна картоплина
Одне яйце
Один свіжий огірок
Одна маленька цибулина (краще фіолетового кольору)
Три - чотири шматочки оселедця
Четвертинка зеленого яблука
Лимонний сік
Трохи майонезу
Сіль за смаком

Приготування

Картоплю відварюємо в мундирі. Варимо круто зварене яйце. Натираємо остиглий картоплю на тертці і змішуємо зі столовою ложкою майонезу. Додаємо трохи солі. Огірок теж натираємо на тертці і віджимаємо сік, інакше салат буде водянистим. Тремо на тертці яйце і в окрему тарілочку натираємо яблуко. Збризкуємо яблуко лимонним соком, щоб не потемніло. Дрібно ріжемо оселедець і цибулю (його можна потримати у воді, змішаної з оцтом).
Для того щоб викласти салат башточкою, нам знадобиться або спеціальне кільце чи можна розрізати пластикову пляшку і викладати салат в неї, потім пляшку зняти.
Першим шаром йде картоплю, потім - огірок, яйце, яблуко і оселедець. Кожен шар змащується майонезом. Зверху салат посипається дрібно нарізаною цибулею.
Просмотров: 564
Категория: Рецепти |
| Теги: натираємо, салат

Рекомендовані рецепти:

Безе
Печиво "Диво острів"
Баклажани по-італійськи
Булочки з шинкою, зеленню і часником
Пиріг з горіхами
Порційна шарлотка
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: