Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати ліниві голубці в сметані?
Практично у всіх рецептах приготування ледачих голубців є томат. Пропоную приготувати це блюдо зовсім в іншому варіанті – зробити ліниві голубці в сметані. Виходить дуже смачно!
Що знадобиться для приготування

400 грам м'ясного фаршу
400 грам білокачанної капусти
Дві морквини
Три цибулини
Одне яйце
Петрушка, кріп
350 – 400 грам хорошою жирної сметани
Рослинна олія
Відварений рис (кількість за бажанням)
Сіль і чорний перець
Трохи борошна

Приготування

Капусту ріжемо дрібними кубиками, заливаємо окропом на п'ять хвилин або просто добре мнемо руками. Потім воду зливаємо, капусту злегка віджимаємо. Подрібнюємо одну цибулину. У фарш додаємо яйце, цибулю, спеції, сіль, зелень, капусту, рис і ретельно вимішуємо масу. Вона повинна добре «склеиться».
Мокрими руками робимо котлетки і присипаємо їх борошном. Викладаємо в розігріте масло, обсмажуємо практично до готовності (після того як перевернули, накриваємо кришкою і тримаємо на слабкому вогні хвилин десять).
Натираємо на тертці моркву, дрібно ріжемо цибулю. Обсмажуємо овочі на рослинному маслі до м'якості. Коли будуть майже готові, присипаємо борошном (дві – три чайні ложки) і тримаємо ще хвилину. Вливаємо трохи кип'яченої води, розмішуємо, щоб вийшла однорідна маса. Солимо за смаком, додаємо перець, зелень, сметану, робимо мінімальний вогонь. Коли закипить, опускаємо в цей соус голубці і тушкуємо під кришкою на слабкому вогні півгодини. Готову страву посипаємо дрібно нарізаною зеленню.
Просмотров: 523
Категория: Рецепти |
| Теги: голубці

Рекомендовані рецепти:

Пишний м'ятний бісквіт
Мигдальне поліно
Соус "Бер-блан"
Домашні 'Рафаелло'
Ягідно-фруктовий десерт
Холодець з курки
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: