Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати лимонний пиріг?
Лимонних пирогів, як і яблучних дуже і дуже багато. Є класичні, де начинка з лимонів, в інших пирогах лимонний сік додається тісто, є начинка з цедрою і без - словом, пляцки на будь-який смак. Додаю в колекцію ще один рецепт.
Що знадобиться для приготування
Один великий лимон
Пачка маргарину (200 грам)
Половина склянки молока
Чайна ложечка дріжджів
Дві склянки борошна
Склянку цукру
Одне яйце (для змащування пирога)

Приготування

Дріжджі заливаємо теплим молоком, додаємо дрібку цукру і даємо трохи постояти.
Маргарин розтираємо з борошном, вливаємо дріжджову суміш, замішуємо м'яке тісто. Загортаємо його в плівку і прибираємо на півгодини в холодильник. Поки тісто охолоджується, ошпарюємо окропом лимон, миємо під холодною водою, витираємо і прокручуємо через м'ясорубку або подрібнюємо лимон в блендері. Лимон перед тим як подрібнити потрібно розрізати на шматочки і видалити зерна, інакше може з'явитися неприємний гіркуватий присмак. Перемішуємо лимон зі склянкою цукру.

Тісто ділимо на дві частини, одну тонко розкачуємо і переносимо на змащений маслом деко. Змащуємо начинкою, зверху кладемо другий розкатаний пласт тіста, з'єднуємо і змащуємо пиріг яйцем. Ставимо в духовку, випікаємо при температурі 170 градусів до підрум'янення верху.
В начинку можна покласти апельсин або грейпфрут або зробити суміш з цитрусових.
Просмотров: 438
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, лимон

Рекомендовані рецепти:

Млинці з зеленою цибулею
Рулет з лимоном
Пісні рогалики
Домашній хліб з курагою
Райдужні меренги
Рибний паштет з овочами
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: