Головна » Статті » Рецепти |
Як приготувати квасоля з часником і травами?
Смачне, оригінальна і досить ситне блюдо - квасоля з часником і травами - приваблює ще й своїм нескладним приготуванням. Відмінний варіант для тих, хто вважає за краще утримуватися від вживання м'яса. Отже, як же приготувати квасоля з часником і травами? Буде потрібно: Квасоля біла, велика - 250 гр., Оливкова олія холодного віджиму - 2-3 ст.ложки, Вода - 2,5 склянки, Лавровий лист - 2 шт., Часник - 2-3 зубчики, Шавлія - сухий або свіжий, Пучок свіжої зелені, 1/2 лимона, Спеції: сіль і чорний перець. Квасолю з вечора промивають і замочують у воді. Набряклу квасолю викладають у сотейник з розігрітим в ньому оливковою олією (1 ст. ложка олії). Витримують на вогні протягом 10 хвилин, потім вливають воду, і відправляють до квасолі лавровий лист. Все доводять до кипіння і тушкують під кришкою 40-45 хвилин - до тих пір, поки квасоля не стане м'якою. Після цього вміст сотейника відкидають на друшляк (відвар не виливають!) У цьому ж сотейнику розігрівають оливкове масло, додають до нього дрібно порубаний часник і подрібнене листя шавлії. Отриману суміш необхідно злегка згасити. Потім в сотейник відправляють готову квасолю, і тушкують її помішуючи, кілька хвилин. Додають до підготовлюваного блюда кілька ложок відвару, в якому варилася квасоля. Всі перчать, солять, додають сік половинки лимона. Страву посипають рубаною зеленню і подають гарячим на стіл. | |
Просмотров: 523 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |