Як приготувати квасоля, консервовану в томатному соку?
Неймовірне ласощі - квасоля, консервована в томатному соку - в своєму приготування не забере у господині великої кількості часу і сил. Згідно відгуками тих, кому вже довелося спробувати це блюдо, приготоване за нижченаведеним рецептом, смачніше такий квасолі нічого точно не може бути. Як же приготувати квасоля, консервовану в томатному соку? Потрібно 2 кілограми відбірної квасолі відварити до готовності (бажано на ніч попередньо замочити квасолю у холодній воді). Далі дрібно ріжуть цибулю (потрібно 5 великих цибулин), після чого злегка обсмажують його в 200 гр рослинного масла. Потім через м'ясорубку пропускають 2 кг стиглих помідорів, проварюють томатну масу на вогні до закипання, додають до неї цибулю, пару столових ложок солі, 1 ст. ложку з гіркою цукру, спеції і, звичайно, відварену квасолю. Всі варять ще приблизно 40 хвилин. Наприкінці варіння до майбутньої заготівлі додають ще чайну ложку 70% оцтової есенції. Ще гарячою, квасоля акуратно розкладають по сухим і заздалегідь простерилизованным банкам, закочують ємності стерильними кришками. Зберігається таке блюдо дуже довго, але, як стверджують досвідчені господині, ця квасоля з'їдається ще до настання свят.