Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати курячі ніжки з овочами?
Коли є час, курячі ніжки можна потримати годину - дві в маринаді. Якщо час підтискає і потрібно терміново нагодувати родину або приготувати частування для несподіваних гостей, м'ясо просто поливається маринадом перед приготуванням.
Необхідні продукти

Чотири курячі ніжки
Столова ложка лимонного соку
Шість столових ложок оливкової олії
Сіль і чорний перець
По дрібці шавлії, чебрецю, розмарину
200 мл сухого білого вина
150 грам маслини без кісточок (не обов'язково)
150 грам помідорів (невеликих, можна черрі)
600 грам картоплі

Приготування

Курячі ніжки промити, обсушити, натерти сіллю і перцем і полити лимонним соком. Залишити на півгодини. Поки маринується м'ясо, чистимо овочі, нарізаємо лук часточками, картоплю шматочками. Потім викласти всі інгредієнти на змащений маслом деко, посипати подрібненою пряною зеленню (або сухими травами), полити оливковою олією. Помідори розрізати навпіл, якщо великі, то на чотири частини. Розкласти між картоплею і куркою. Якщо є маслини, додати їх, рівномірно розподіливши по листу. Поставити в розігріту до 200 градусів духовку і запікати сорок хвилин. Можна на початку запікання прикрити деко фольгою щоб картопля не пригоріла, а хвилин через двадцять зняти її.
Готову страву посипати зеленню і подавати до столу.
Просмотров: 465
Категория: Рецепти |
| Теги: курячі, ніжки

Рекомендовані рецепти:

Мармурове тістечко
Рулет з меренги
Десерт з яєчних білків (рецепт)
Салат "Букет тюльпанів"
М'ясна запіканка з яйцем
Ажурні млинці
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: