Головна » Статті » Рецепти |
Як приготувати кролика в апельсиновому соусі?
Воістину фантастичне блюдо - кролик в апельсиновому соусі - стане гідною прикрасою святкового столу, викликавши непідробний інтерес і цікавість навіть найвибагливіших гостей. Як же приготувати це незвичайне блюдо? Що потрібно для приготування? - 4 ніжки кролика; - 2 ст. ложки борошна; - 2 ст. ложки рослинного масла; - 2 цибулини; - 1 зубчик часнику; - 1,5 склянки сухого вина; - 4 апельсина; - 3 гілочки чебрецю; - 2 сирих курячих яйця; - 1 варене яйце; - 2 ч. ложки цукрового піску; - 1 ст. ложка вершкового масла. Борошно перемішують з сіллю і перцем, вивалюють в ній кролячі ніжки і обсмажують їх на сковороді з обох боків до появи золотистої скоринки. Після цього ніжки перекладають у каструлю, а ще гарячій сковороді з маслом обсмажують дрібно нарізані часник і цибулю. У каструлю з ніжками додають обсмажені цибулю з часником, вливають вино і сік, вичавлений з 3 апельсинів. Потім відправляють туди ж чебрець, цедру половини апельсина, приправляють все сіллю і перцем. Після цього вміст каструлі доводять до кипіння, накривають кришкою і тушкують ще 40 хвилин на слабкому вогні. З четвертого апельсина зрізають скоринку, плід розрізають на круглі часточки, посипають цукром і підсмажують на сухій сковороді до тих пір, поки цукор не перетвориться на карамель. Готове кроляче м'ясо викладають з каструлі на окреме блюдо, закривають фольгою, щоб зберегти тепло. Тим часом залишився соус зливають в кухлик, змішують на слабкому вогні вершкове масло і невелику кількість борошна, а потім розводять все в соусі до загустіння. Сирі яйця злегка збивають, додають до них трохи соусу, перемішують, переливають назад в кухлик і прогрівають, не доводячи до кипіння. Подають ніжки, полив готовим соусом, посипавши рубаним вареним яйцем і прикрасивши карамелизованными апельсинами. | |
Просмотров: 607 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |