Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати кролика в апельсиновому соусі?
Воістину фантастичне блюдо - кролик в апельсиновому соусі - стане гідною прикрасою святкового столу, викликавши непідробний інтерес і цікавість навіть найвибагливіших гостей. Як же приготувати це незвичайне блюдо?
Що потрібно для приготування?
- 4 ніжки кролика;
- 2 ст. ложки борошна;
- 2 ст. ложки рослинного масла;
- 2 цибулини;
- 1 зубчик часнику;
- 1,5 склянки сухого вина;
- 4 апельсина;
- 3 гілочки чебрецю;
- 2 сирих курячих яйця;
- 1 варене яйце;
- 2 ч. ложки цукрового піску;
- 1 ст. ложка вершкового масла.

Борошно перемішують з сіллю і перцем, вивалюють в ній кролячі ніжки і обсмажують їх на сковороді з обох боків до появи золотистої скоринки. Після цього ніжки перекладають у каструлю, а ще гарячій сковороді з маслом обсмажують дрібно нарізані часник і цибулю. У каструлю з ніжками додають обсмажені цибулю з часником, вливають вино і сік, вичавлений з 3 апельсинів. Потім відправляють туди ж чебрець, цедру половини апельсина, приправляють все сіллю і перцем. Після цього вміст каструлі доводять до кипіння, накривають кришкою і тушкують ще 40 хвилин на слабкому вогні.
З четвертого апельсина зрізають скоринку, плід розрізають на круглі часточки, посипають цукром і підсмажують на сухій сковороді до тих пір, поки цукор не перетвориться на карамель. Готове кроляче м'ясо викладають з каструлі на окреме блюдо, закривають фольгою, щоб зберегти тепло. Тим часом залишився соус зливають в кухлик, змішують на слабкому вогні вершкове масло і невелику кількість борошна, а потім розводять все в соусі до загустіння.
Сирі яйця злегка збивають, додають до них трохи соусу, перемішують, переливають назад в кухлик і прогрівають, не доводячи до кипіння. Подають ніжки, полив готовим соусом, посипавши рубаним вареним яйцем і прикрасивши карамелизованными апельсинами.
Просмотров: 568
Категория: Рецепти |
| Теги: сковороді, ніжки

Рекомендовані рецепти:

Салат з червоною рибою і овочами (рецепт)
Салат з капустою і кукурудзою (рецепт)
Баклажани по-корейськи
"Торф'яної пиріг"
Парові булочки
Печиво на крохмалі з апельсиновою начинкою
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: