В останні роки в Росії і країнах пострадянського простору велику популярність отримало розведення страусів, щороку відкривається все більше страусиних ферм, де вирощують екзотичні для наших ферм тварин. Страусині яйця і м'ясо володіють корисними властивостями для людського організму...
З м'яса страуса можна приготувати все, що завгодно, але самими смачними, як не парадоксально, виходять котлети.
Рецепт фаршу:
600 грам рубленого м'яса;
1 куряче яйце;
3 столові ложки панірувальних сухарів;
1 чайна ложка меленого майорану,
1\\2 цибулини ріпчастої цибулі;
сіль;
чорний перець.
Начинка для котлет:
1 середніх розмірів червоний солодкий перець;
1\\4 склянки волоських горіхів;
3 столові ложки молодого сиру (сулугуні, адигейський або козячий);
3 столові ложки кабачків.
Готуємо фарш і начинку. При приготуванні начинки червоний перець дрібно нарізаємо, те ж саме робимо з горіхами і кабачками.
З фаршу формуємо коржі, кладемо на них начинку і загортаємо. Отримані котлети обвалюємо в борошні, яєчному білку і панірувальних сухарях, обсмажуємо на рослинному маслі, поміщаємо в духовку і доводимо до готовності (щоб з'явилася золотава скоринка).
Котлети зі страуса готові!
Приємного апетиту!
|